opc_loader

10 / 10 van 150 reviews

Complete gevel renovatie woning particulier Noord Holland Tuitjenhorn September 2022


Een opdracht waarbij onze Solarfy'ers alle facetten van een totale gevel renovatie tegen zijn gekomen; Het uithakken van het voegwerk, uitslijpen van voegwerk het herstellen van scheuren, toepassen van nevelstraal-techniek, stoomcleaning, plaatsen van voegwerk en aanbrengen van impregneer crème.

Een keiharde snijvoeg zorgde voor uitdaging. Daar waar voegwerk vaak goed te verwijderen is viel dat bij deze woning tegen. Er moest geslepen worden. Nadat rondom de gevel al het voegwerk was verwijderd, zijn alle scheuren aangepakt. Hierbij hebben wij steen voor steen met concentratie moeten werken. Door een verouderde, harde baksteen, was het risico op extra scheuren groot. Vervolgens hebben wij exact de zelfde steen ingekocht. En zijn alle stenen in de scheuren opnieuw gemetseld.

Door intense vervuiling op de bakstenen hebben wij de stenen niet kunnen reinigen met hogedruk gecombineerd met heet water. Daarom is er gekozen voor de nevelstraal techniek. (Een mildere versie van zandstralen, waarbij de kans op een beschadigde steen klein is)

Vervolgens is het voegwerk geplaatst. Hierbij is er gekozen voor een platvolle, creme kleurige voeg rondom de gele stenen. De rode stenen zijn voorzien van een antracieten voeg.

Uiteraard hebben wij als laatst de gevel voorzien van een perfecte impregneer laag.

De donkere, natte delen onder de kozijnen op de "eind foto" is water. Dit omdat wij de ramen altijd netjes achterlaten.

€0,00