opc_loader

10 / 10 van 151 reviews

Impregneren / hydrofoberen

De gevel impregneren (ook ‘hydrofoberen’ of ‘hydrofuge’ genoemd) is een methode om doorslaand vocht te vermijden of te verhelpen. Doorslaand vocht ontstaat als vocht (regen) via de gevel naar binnen dringt. Het kan zelfs vochtplekken op de binnenmuren veroorzaken. Dit vochtprobleem doet zich vooral voor bij poreuze of beschadigde gevels.

Werkwijze Solarfy impregneren gevel
Bij Solarfy hechten wij veel waarde aan maatschappelijk verantwoord ondernemen, innovatie, kwaliteit, tevredenheid en transparantie. Daarnaast is het voor ons en u belangrijk dat dit veilig gebeurd. Een duurzame, gedegen aanpak en risico analyse zorgen ervoor dat elk project succesvol word afgerond. Behoud van uw object staat uiteraard voorop. Iedere gevel vergt een unieke aanpak met de daarbij behorende impregneermiddelen en methodes.

 Duidelijke en eerlijke afspraken.
 Stiptheid.
 Goede nazorg.
 
Hoge kwaliteit.
 Korte lijntjes.
 Persoonlijk & Betrouwbaar.


Impregneer methodes
Om een gevel te impregneren is het van belang dat de gevel schoon en droog is. Op het moment dat er vervuiling optreed en de gevel is nat zal het impregneermiddel niet worden geabsorbeerd en heeft impregneren geen zin. Er zijn 2 verschillende manieren om uw object te impregneren:

  • Met impregneervloeistof. De vloeistof wordt vanuit een impregneerpomp via een spuitpistool op de gevel aangebracht. 
  • Met impregneercréme. De créme wordt door impregneerrollers en blokkwasten op de gevel aangebracht.


Wij bieden beide impregneer methodes aan. Onze voorkeur gaat uit naar impregneren met créme. Wij zijn van mening dat ieder stukje oppervlakte beter wordt geraakt en het impregneermiddel dieper in de poriën van stenen trekt, met postief gevolg voor de duurzaamheid. Daarentegen zou impregneervloeistof voor het raken van de oppervlakte lichtelijk kunnen verstuiven. Echter is impregneren met een impregneervloeistof gecombineerd met een pomp minder arbeidsintensief waardoor de prijs lager zal zijn.

Op gevels welke in het verleden zijn geïmpregneerd, heeft het alleen zin om met impregneercrème te impregneren. Impregneren met vloeistof heeft geen zin op in het verleden geïmpregneerde gevels.

Veiligheid
Om het risico tot een minimum te beperken zijn wij opgeleid om te werken op hoogte. Al onze medewerkers worden 2 dagen intern getraind.Deze trainingen zijn puur gericht op veilig en effectief gebruik van aangedreven hoogwerk materieel. Voor het veilig werken met een hoogwerker is echter meer vereist dan het bedienen van de knoppen op het onder-of boven bedieningspaneel. Om de veiligheid van de bediener én personen en objecten in de directe omgeving te kunnen waarborgen is een goede basiskennis nodig van de werking van de machine en een praktische training volgens (inter)nationaal erkende normen. Steeds meer opdrachtgevers eisen dat op hun werk- of bouwlocatie uitsluitend personen met een voltooide erkende opleiding een hoogwerker mogen bedienen. Onze medewerkers zijn gecertificeerd. Veiligheid staat bij ons op de eerste plaats.

Certificaat VCA-VOL
Al onze medewerker zijn voorzien van een VOL-VCA-diploma. Hier tonen wij aan dat we kennis hebben over veiligheid, gezondheid en milieu en dat wij deze kennis kunnen toepassen. We kennen de wet- en regelgeving, kunnen gevaarlijke situaties en handelingen herkennen én weten vooral hoe deze worden voorkomen. Door het vca-vol diploma zijn wij volwaardig aanspreekpunt voor opdrachtgevers, management en medewerkers. Kortom: met onze VOL-VCA laten wij u zien dat we  weten wat er van ons verwacht wordt.

Kosten impregneren
Wij van Solarfy bieden u ten alle tijden van te voren een prijsvoorstel. Zo komt u nooit voor verrassingen te staan. Voor ons is iedere opdracht uniek. De gekozen impregneermethode, de totale oppervlake en de benaderbaarheid van het object zijn voor ons bepalende factoren om een eerlijke prijs te bieden.

 


Heeft u vragen, opmerkingen of klachten?
Uiteraard kunt u op meerdere manieren contact met ons opnemen indien u vragen of opmerkingen heeft. Ook vinden we het fijn als u eventuele klachten bij ons aangeeft. In dat geval kunnen we er iets aan doen. We behandelen deze klachten erg serieus en ondernemen hierop actie. We doen ons uiterste best om een plezierige en langdurige relatie met u aan te gaan waarbij u tevreden bent over onze schoonmaak!