opc_loader

10 / 10 van 151 reviews

Zonnepanelen reiniging

Bent u opzoek naar een bedrijf welke uw zonnepanelen op een professionele en milieuvriendelijke wijze schoonmaakt? Vind hier onze visie, werkwijze, tarieven, technieken en alle bijbehorende informatie welke u wilt weten over het laten reinigen van uw zonnepanelen. Bij Solarfy bent u bij het juiste adres voor professionele reiniging van zonnepanelen. Wilt u dat uw zonnepanelen altijd zo goed mogelijk blijven functioneren als mogelijk is? En wilt u ten alle tijden blijven profiteren van een optimaal rendement? Dan is het reinigen van uw zonnepanelen een aanrader. Bovendien zorgt goede reiniging voor een langere levensduur van uw panelen. Solarfy is gespecialiseerd in het reinigen van zonnepanelen. Wij maken door heel Nederland zonnepanelen schoon. Bij particulieren, bedrijven en bij grote zonneparken. Wij doen dit vakkundig, met de juiste kennis en materialen. Wilt u een optimaal rendement van uw zonne-energie installatie? Bel ons op: 072-7432380 of mail naar info@solarfy.nl 

Werkwijze Solarfy reiniging zonnepanelen
Bij Solarfy hechten wij veel waarde aan maatschappelijk verantwoord ondernemen, innovatie, kwaliteit, tevredenheid en transparantie. Daarnaast is het voor ons en u belangrijk dat dit veilig gebeurd. Een duurzame, gedegen aanpak en risico analyse zorgen ervoor dat elk project succesvol word afgerond. Behoud van de zonnepanelen staat uiteraard voorop. Daarom gebruiken wij zachte of roterende borstels die onder hoge druk worden aangedreven om gelijkmatig schoon te maken. Omdat wij osmosesystemen gebruiken in combinatie met reinigingsrobots zijn grotere projecten geen enkel probleem. Wij adviseren u graag wat het beste moment is om de zonnepanelen te laten reinigen,zodat er minder rendement verloren gaat.

 Duidelijke en eerlijke afspraken.
 Stiptheid.
 Goede nazorg.
 Hoge kwaliteit.
 Korte lijntjes.
 Persoonlijk & Betrouwbaar.Het belang van zonnepanelen reiniging
Er zijn veel mensen met de gedachte dat zonnepanelen op natuurlijke wijze door regenwater schoongespoeld worden waardoor extra onderhoud aan de panelen overbodig is. Inmiddels is er uit verschillende onderzoeken (o.a. TNO onderzoek) gebleken dat regenwater juist één van de grotere vervuilers is van uw zonnepanelen. Daarnaast kunnen bladeren, pollen en vogelpoep zich allemaal ophopen en de efficiëntie van het paneel verminderen. De onderste module van de collectorstructuur van de zonnepaneel is de eerste die wordt aangetast door ophopingen van algen en mos. Met name bladeren kunnen vanwege hun grootte een verstoring van de prestaties veroorzaken. Bij agrarische bedrijven vind extra vervuiling door stof, ammoniak, vocht, soja en andere bestanddelen uit veevoer plaats. Zowel op schuin als horizontaal geplaatste panelen ontstaat ten alle tijden vuil dat verwijderd moet worden. Dit kan oplopen tot een rendement verlies van wel 25%! Daarnaast word bij vervuiling de levensduur van uw zonnestroom installatie ook 10% korter. Om dit verlies te voorkomen is het belangrijk om de zonnepanelen minstens 1 keer per jaar professioneel te laten reinigen.

 


Visuele controle
Bij het schoonmaken van de zonnepanelen word er altijd een visuele controle door ons verricht. Hierbij word op de volgende punten gecontroleerd:

•Beschadiging panelen
•Verschoven structuren
•Beschadiging backplates
•Losse klemmen
•Hot spots
•Losse kabels
•Losse kabelgoten
•Wateropstapeling in de buurt van de zonnepanelen.

 

Ervaring
Naast de materiële opbouw vanuit de schoonmaakbranche is er door de jaren heen een brede kennis van zaken opgedaan om u van een goed advies te kunnen voorzien. Door de diversiteit van al onze projecten is gebleken dat elk zonnepaneelproject zijn technische specifieke aandachtspunt heeft. Deze hebben betrekking op:

       •Geavanceerde borsteltechnieken 
       •Hellingshoek van het dak
       •Pomp technieken
       •Licht gewicht slangensysteem
       •Veiligheid op de werkplek

       •Milieuvriendelijke reinigingstechniek voor zonnepanelen

Specialisten
Solarfy bestaat uit een team van specialisten op het gebied van zonnepanelen reiniging. Wij reinigen zonnepanelen op onder andere kantoorgebouwen, zonneparken, winkelpanden, winkelcentra, scholen, woningen en appartementcomplexen. En meer. Uw wensen zijn ons uitgangspunt! Als gespecialiseerde en professionele schoonmaakpartner geloven wij in korte lijnen en een transparant schoonmaaktraject, voor zowel particulieren als grote en kleine organisaties, gemeenten en VVE’s.

Behoud & besparing  zonnepanelen voor bedrijven  
Met zonne-energie investeert u in de toekomst. Iedere investering verlangt een optimaal rendement. Om dit rendement te behalen moeten de zonnepanelen binnen een aantal jaren een behaalde hoeveelheid zonlicht omzetten naar energie. Vuil, verkeer, vogels en het weer zorgen voor rendementsverlies! DIt kan teruglopen tot wel 25%! Door te investeren in goed onderhoud en goede reiniging word niet alleen een hoger rendement behaald, maar gaan uw zonnepanelen ook nog langer mee!

Meer energie uit zonlicht voor gemeentes
De Rijksoverheid zet in op groei van duurzame energie de aankomende jaren. Veel gemeentes zien hierin een een mooie taak en een voorbeeldfunctie. Het plaatsen van zonnepanelen op openbare gebouwen zoals scholen, ziekenhuizen, stadshuizen biedt vaak veel besparingsmogelijkheden. Echter door vuil, verkeer, vogels, het weer en andere vervuiling kan het rendement flink dalen! Dit kan oplopen tot wel 25%! Na een jaarlijkse schoonmaakbeurt, gaat u weer voor het maximale rendement! Bovendien wordt de levensduur van de zonnestroominstallatie verlengd. Ons osmose reinigingsysteem zorgt voor een milieuvriendelijke reinigingsmethode.

Hoger rendement en een langere levensduur VVE's  
Bent u deelgenoot van een VVE? Dan bestaan er verschillende mogelijkheden voor het gebruik van zonne-engergie. De opgewekte energie kan ten goede komen aan de bewoners van het complex of aan de VVE zelf. Om hier optimaal rendement uit te behalen heeft uw installatie onderhoud nodig.  Hier kunt u voor zorgen door jaarlijks uw zonnepanelen te laten reinigen. Niet alleen uw rendement is weer optimaal, uw zonnestroom-installatie heeft ook weer een langere levensduur

Hoger rendement, snelle terugverdientijd!
Het weer, verkeer, vogels en andere bevuiling op uw zonnepanelen zorgen voor rendementsverlies! Dit resulteert in een rendementsverlies tot wel 25%! Zoals ook uw boiler en schoorsteen een jaarlijkse onderhoudsbeurt en professionele reiniging nodig hebben, zo ook uw zonnestroominstallatie. Dit zorgt ervoor dat de zonnepanelen optimaal blijven functioneren en daarnaast ook nog langer meegaan. Wij beschikken over milieuvriendelijke, hoogwaardige apparatuur waarmee we eenvoudig en efficiënt uw zonnepanelen reinigen. Met de ontwikkeling van ons landelijk georiënteerd concept kunnen wij u de perfecte prijs/kwaliteitsverhouding bieden. De kostprijs van het schoonmaken zal interessant zijn als dit binnen de kostprijs van het rendementsverlies blijft. Met de wetenschap dat een vervuild zonnepaneel tot 25% rendement kan leiden zijn de schoonmaakkosten niets vergeleken met het verlies van energieprestaties van uw systeem. 

Duurzaamheid zonnepanelen 
U heeft uw zonnepanelen geïnstalleerd met een reden: u wilt op een duurzame manier eigen energie opwekken. Dit is een dure investering geweest en het zou zonde zijn als dit zich niet terugbetaalt. Omdat het rendement van uw zonnepanelen snel achteruitgaat zonder reiniging, is het verstandig om dit regelmatig plaats te laten vinden. Dit zorgt ervoor dat de zonnepanelen optimaal blijven functioneren en daarnaast ook nog langer meegaan. Op die manier krijgt u altijd zo veel mogelijk zonne-energie binnen en bent u minder kosten kwijt aan fossiele brandstoffen. Goed voor uw portemonnee en goed voor het milieu!
Wij vinden het milieu erg belangrijk. Daarom maken we uw zonnepanelen schoon zonder reinigingsmiddelen, maar met gedemineraliseerd water. Dit geeft minstens een even goed resultaat.


Samenwerking
Als installateur weet u alles over zonnepanelen. Wanneer u de klant adviseert kan het interessant zijn om naast installatie van de zonnepanelen, ook de reiniging van de zonnepanelen aan te bevelen. Door middel van abonnementen biedt u een unieke service, waarbij Solarfy de periodieke reiniging verzorgt van de geplaatste zonnepanelen. Opzoek naar een samenwerking?

Reinigingsmiddelen
Naast het grote team schoonmaakspecialisten, beschikt Solarfy over de modernste reinigingstechnieken. Met speciaal gedemineraliseerd water, zachte borstels en of een reinigingsrobot reinigen wij uw zonnepanelen zodat u weer optimaal gebruik kunt maken van de zonne-energie. Ons bedrijf innoveert en is altijd in beweging. Wij denken altijd na over verbeteringen van onze reinigingstechnieken.

Osmose water
Bij Solarfy zien wij in het reinigen met osmosewater dé oplossing voor vervuilende zonnepanelen. Het speciaal gefilterde osmose water is milieuvriendelijk. Osmosewater is door een speciaal filterproces volledig ontdaan van alle kalk en andere mineralen. (zoals bv, magnesiumzout). Wat er overblijft is puur water, welke perfect is geschikt voor de reiniging van zonnepanelen. Osmose water heeft verschillende kwaliteiten:

      •hoog oplossend vermogen van vuil en sterk reinigend effect.
      •geen inzet van chemie, dus bijzonder milieuvriendelijk.
      •behandelde oppervlakken blijven langer schoon.
      •verbindt zich direct met vuil, dat snel wordt weggespoeld.
      •zelfs in de zon vlekvrije en streeploze droging.


Reinigingsrobot
Solarfy beschikt over een aantal reinigingsrobots welke special zijn ontworpen voor het reinigen van Zonnepanelen op daken en zonneparken, die moeilijk toegankelijk zijn. De zeer efficiënte borstels, mobiliteit van de reinigingsrobots én het gebruiksgemak van onze verschillende robots zorgen ervoor dat er tijdens een dienst van 10 uur met minimale middelen 4500 panelen vlekkeloos worden gereinigd (Hierbij gaat wij van Solarfy ervan uit dat een zonnepaneel de afmeting heeft van 1,6 m2.) Dat is bijna 10 keer sneller dan handmatig reinigen met 75 procent minder water en consistent grondige resultaten. Dus zelf voor grotere installaties in de zwaarste vervuilingomstandigheden kunt u bij Solarfy terecht. Sinds begin 2020 beschikken wij ook over een reinigingsrobot voor zonnepanelen geschikt voor oost-west opstellingen. 

Telewash systeem
Ons unieke Telewash systeem zorgt ervoor dat er in de meeste gevallen vanaf de grond kan worden gereinigd. Speciaal ontworpen zachte borstels voor reiniging van zonnepanelen met de lange telescoop lans en de koppelbare onderdeken kan er tot op 20 meter hoogte worden gereinigd. Deze  combinatie van de mechanische borstel - reiniging en het osmosewater zorgt voor de beste en meest veilige reiniging van uw kostbare zonnepanelen. Particulieren worden hierdoor ontzien van eventuele laders, rolsteigers, laders of hoogwerkers. Tuinen en gazons blijven zo in takt! Wanneer het om bedrijven gaat en er bijvoorbeeld door de ongunstige plaatsing of om andere reden het wassen met de telescoop onmogelijk is, kunnen reinigingsrobots ingezet worden of er kan bijvoorbeeld een hoogwerker aan te pas komen. Er zal ten alle tijden een zo goed mogelijke oplossing worden gezocht om uw installatie te reinigen. Bij werken op hoogte staat veiligheid op de eerste plaats. Wij willen graag aan het einde van een dag zonnepanelen schoonmaken weer bij onze gezinnen thuis komen. Daarnaast is het voor de opdrachtgever ook fijn om er zeker van te zijn dat het schoonmaken van de zonnepanelen veilig en professioneel gebeurt.


Veiligheid
Om het risico tot een minimum te beperken zijn wij opgeleid om te werken op hoogte. Al onze medewerkers worden intern 2 dagen getraind. Deze trainingen zijn puur gericht op veilig en effectief gebruik van aangedreven hoogwerk materieel. Voor het veilig werken met een hoogwerker is echter meer vereist dan het bedienen van de knoppen op het onder-of boven bedieningspaneel. Om de veiligheid van de bediener én personen en objecten in de directe omgeving te kunnen waarborgen is een goede basiskennis nodig van de werking van de machine en een praktische training volgens (inter)nationaal erkende normen. Steeds meer opdrachtgevers eisen dat op hun werk- of bouwlocatie uitsluitend personen met een voltooide erkende
opleiding een hoogwerker mogen bedienen. Onze medewerkers zijn gecertificeerd. Veiligheid staat bij ons op de eerste plaats.

Certificaat VCA-VOL
Al onze medewerkers zijn voorzien van een VOL-VCA-diploma. Hier tonen wij aan dat we kennis hebben over veiligheid, gezondheid en milieu en dat wij deze kennis kunnen toepassen. We kennen de wet- en regelgeving, kunnen gevaarlijke situaties en handelingen herkennen én weten vooral hoe deze worden voorkomen. Door het vca-vol diploma zijn wij volwaardig aanspreekpunt voor opdrachtgevers, management en medewerkers. Kortom: met onze VOL-VCA laten wij u zien dat we  weten wat er van ons verwacht wordt.

Kosten
Wij van Solarfy bieden u ten alle tijden van te voren een prijsvoorstel. Zo komt u nooit voor verrassingen te staan. Voor ons is iedere opdracht uniek. Benaderbaarheid van de zonnepanelen, afmetingen van de panelen, eventuele inzet van schoonmaak alcohol en de hoeveelheid zonnepanelen zijn voor ons bepalende factoren om een eerlijke prijs te bieden.

Nazorg
Wij zullen er alles aan doen om onze opdrachtgevers een positief gevoel te geven ten aanzien van ons geleverde dienst. Uiteraard kunt u op meerdere manieren contact met ons opnemen indien u vragen of opmerkingen heeft. Ook vinden we het fijn als u eventuele klachten bij ons aangeeft. In dat geval kunnen wij er iets aan doen. Wij behandelen iedere klacht erg serieus en ondernemen hierop actie. Wij doen ons uiterste beste om een plezierige en langdurige relatie met u aan te gaan waarbij u tevreden ben over onze diensten.