opc_loader

10 / 10 van 151 reviews

Reinigen gevel en impregneren garage nieuwbouwwoning Heerhugowaard Augustus 2020

Deze nieuwbouwwoning in Heerhugowaard had zeer veel schimmelplekken aan het plafond in de garage. Uiteraard was de eigenaar hier klaar mee. Een schimmel op het plafond kan verschillende oorzaken hebben; problemen met condensatie, doorslaand vocht, optrekkend vocht, spleten tussen deurkozijn en gevel en meer. Met het stellen van een diagnose zijn wij dan ook zeer terughoudend en voorzichtig. Solarfy gaat niet eerder te werk alvorens er een goede en secure diagnose van de vervuiling is gesteld. Vervolgens moet het juiste plan van aanpak zorgen voor de oplossing van het probleem. 

Vanwege de witte uitslag op de binnenmuur (Witte sluier; Salpeter genaamd), een -volgens opdrachtgever- niet geïmpregneerde muur na de oplevering en de observatie dat bij regent de schimmel groter en erger word, hebben wij kunnen constateren dat de schimmel op het plafond is ontstaan door doorslaand vocht. 

Doorslaand vocht kan verschillende oorzaken hebben: poreuze gevel, spleten tussen deurkozijn en gevel, foute afwerking van de buitenmuur, gebruikte materialen en weersomstandigheden tijdens het metselproces, het nalaten van impregneren. En meer.

Omdat het een nieuwbouwwoning betreft (welke in Nederland bijna nooit na de bouw worden geïmpregneerd hebben we kunnen concluderen dat de schimmel op het plafond komt vanwege doorslaand vocht.  

Ons plan van aanpak is vervolgens geweest om de gevel met onze hogedruk systeem nog een keer na te lopen. Ondanks dat het een nieuwbouwwoning  van 1,5 jaar jong willen wij van Solarfy verzekerd zijn van een schoon oppervlakte. 

Na het droogproces (kan soms weken duren) hebben wij de gevel geïmpregneerd/gehydrofobeerd.
Omdat het een vrij winderige omgeving betrof hebben wij gekozen voor impregneer crème. Bij Solarfy zijn wij van mening dat dit niet alleen beter in de steen trekt waardoor de afstotende laag duurzamer en sterker is, maar ook dat de crème beter word geabsorbeerd dan wanneer er word gewerkt met impregneer op waterbasis is de kan groot dat de helft is verstuift, eer het de gevel heeft geraakt. 

0,00