opc_loader

10 / 10 van 151 reviews

Zonnepanelen reiniging


 

Bent u opzoek naar een bedrijf welke uw zonnepanelen op een professionele en milieuvriendelijke wijze schoonmaakt? Vind hier onze visie, werkwijze, tarieven, technieken en alle bijbehorende informatie welke u wilt weten over het laten reinigen van uw zonnepanelen. Bij Solarfy bent u bij het juiste adres voor professionele reiniging van zonnepanelen.


 

Het belang van reinigen

Er zijn veel mensen met de gedachte dat zonnepanelen op natuurlijke wijze door regenwater schoongespoeld worden waardoor extra onderhoud aan de panelen overbodig is. Inmiddels is er uit verschillende onderzoeken (o.a. TNO onderzoek) gebleken dat regenwater juist één van de grotere vervuilers is van uw zonnepanelen. Daarnaast kunnen bladeren, pollen en vogelpoep zich allemaal ophopen en de efficiëntie van het paneel verminderen. De onderste module van de collectorstructuur van de zonnepaneel is de eerste die wordt aangetast door ophopingen van algen en mos. Met name bladeren kunnen vanwege hun grootte een verstoring van de prestaties veroorzaken. Bij agrarische bedrijven vind extra vervuiling door stof, ammoniak, vocht, soja en andere bestanddelen uit veevoer plaats.

Zowel op schuin als horizontaal geplaatste panelen ontstaat te alle tijden vuil dat verwijderd moet worden. Dit kan oplopen tot een rendement verlies van wel 25%! Daarnaast word bij vervuiling de levensduur van uw zonnestroom installatie ook 10% korter. Om dit verlies te voorkomen is het belangrijk om de zonnepanelen minstens 1 keer per jaar professioneel te laten reinigen.

 

Schoonmaaktechnieken

Met speciaal gedemineraliseerd water, zachte borstels en of een reinigingsrobot reinigen wij uw zonnepanelen zodat u weer optimaal gebruik kunt maken van de zonne-energie. De reiniging verlengt tevens de levensduur van uw zonnestroom installatie. 
 

Resultaat gerichte schoonmaak

Met de ontwikkeling van ons landelijk georiënteerd concept kunnen wij u de perfecte prijs/kwaliteitsverhouding bieden. De kostprijs van het schoonmaken zal interessant zijn als dit binnen de kostprijs van het rendementsverlies blijft. Met de wetenschap dat een vervuild zonnepaneel tot 25% rendement kan leiden zijn de schoonmaakkosten niets vergeleken met het verlies van energieprestaties van uw systeem. 

Visuele controle

Bij het schoonmaken van de zonnepanelen word er altijd een visuele controle door ons verricht. Hierbij word op de volgende punten gecontroleerd:

•Beschadiging panelen
•Verschoven structuren
•Beschadiging backplates
•Losse klemmen
•Hot spots
•Losse kabels
•Losse kabelgoten
•Wateropstapeling in de buurt van de zonnepanelen.

 

Ervaring

Naast de materiële opbouw vanuit de schoonmaakbranche is er door de jaren heen een brede kennis van zaken opgedaan om u van een goed advies te kunnen voorzien. Door de diversiteit van al onze projecten is gebleken dat elk zonnepaneelproject zijn technische specifieke aandachtspunt heeft. Deze hebben betrekking op:

       •Geavanceerde borsteltechnieken 
       •Hellingshoek van het dak
       •Pomp technieken
       •Licht gewicht slangensysteem
       •Veiligheid op de werkplek
       •Milieuvriendelijke reinigingstechniek voor zonnepanelen


Specialisten

Solarfy bestaat uit een team van specialisten op het gebied van zonnepanelen reiniging. Wij reinigen zonnepanelen op onder andere kantoorgebouwen, zonneparken, winkelpanden, winkelcentra, scholen, woningen en appartementcomplexen. En meer. Uw wensen zijn ons uitgangspunt! Als gespecialiseerde en professionele schoonmaakpartner geloven wij in korte lijnen en een transparant schoonmaaktraject, voor zowel particulieren als grote en kleine organisaties, gemeenten en VVE’s.


Offerte aanvragen