opc_loader

10 / 10 van 151 reviews

Zonneparken reiniging

Zonneparken reinigen is professioneel onderhoudswerk. Onze geavanceerde schoonmaaktechnieken hebben voor ieder zonnepark een reiniging oplossing; Of het nou gaat om  zonneparken met schuine panelen, oost-west opstellingen, zonneparken op stal- of platte daken, op de grond staande of zelf drijvende zonneparken. Onze reinigingstechnieken, professionele gereedschappen (van reinigingsrobots tot unieke borstels met telescoopsteel) én ons ervaren team zorgen ervoor dat u bij Solarfy aan het juiste adres bent voor professionele reiniging van uw zonnepanelen.

 Duidelijke en eerlijke afspraken.
 Stiptheid.
 Goede nazorg.
 Hoge kwaliteit.
 Korte lijntjes.
 Persoonlijk & Betrouwbaar.


Reinigingsrobot
Solarfy beschikt over een aantal reinigingsrobots welke special zijn ontworpen voor het reinigen van Zonnepanelen op daken en zonneparken, die moeilijk toegankelijk zijn. De zeer effici
ënte borstels, mobiliteit van de reinigingsrobots én het gebruiksgemak van onze verschillende robots zorgen ervoor dat er tijdens een dienst van 10 uur met minimale middelen 4500 panelen vlekkeloos worden gereinigd (Hierbij gaat wij van Solarfy ervan uit dat een zonnepaneel de afmeting heeft van 1,6 m2.) Dat is bijna 10 keer sneller dan handmatig reinigen met 75 procent minder water en consistent grondige resultaten. Dus zelf voor grotere installaties in de zwaarste vervuilingomstandigheden kunt u bij Solarfy terecht. Sinds begin 2020 beschikken wij ook over een reinigingsrobot voor zonnepanelen geschikt voor oost-west opstellingen.


Visie
Ieder zonnepark heeft zijn eigen kenmerken. Hierbij geven wij advies om deze met de hand of met één van onze reinigingsrobots te reinigen. In veel situaties kan is het financieel aantrekker om de zonnepanelen een zonnepanelen reinigingsrobot te reinigen. Niet altijd. Vaak is het zo dat bij parrel geschakelde zonnestroomsystemen met de hand worden gereinigd. Hierbij gebruiken wij onze zachte borstels met telescoopsteel. Met deze zachte borstels hebben wij de mogelijkheid om grote afstanden schoon te maken. Wanneer het efficiënter is om reinigingrobots in te zetten, is dit mogelijk. Met onze reinigingsrobots hebben wij de mogelijkheid om uw zonnepanelen op een snelle en
efficiënte manier te reinigen. Deze robots voeren direct een visuele controle uit waarbij eventuele schade of andere gebreken aan de zonnepanelen kunnen worden vastgesteld. 

 


 

Advies
Door de verdere verduurzaming van Nederland worden er meer en meer zonneparken ontwikkeld. Zonneparken zijn het in grote aantallen opgestelde zonnepanelen. Door de jaren heen is er een brede kennis van zaken opgedaan om uw van een goed advies te kunnen voorzien. 

Zonneparken open veld
Zonneparken zijn vaak gebouwd in een open veldopstelling en is vaak een op aluminium staande poten constructie. Deze zijn in een zadeldakvorm geplaatst en zijn gekoppeld aan elkaar, ter versteviging van de constructie. Wanneer er meerdere zonnepanelen schuin zijn geplaatst, zijn deze efficiënt schoon te maken. Als zonneparken op het juiste moment worden gereinigd zal dit het rendement ten goede komen.

Zonneparken op het water
Drijvende Zonneparken zijn veelal aangebracht op kunststof drijvende beloopbare drijvende steigers en kunnen eenvoudig met voldoende slanglengte en een osmose unit bewassen worden. Vervuiling van alles wat zich in en nabij het water begeeft zoals uitwerpselen vogels en dergelijke zullen schoongemaakt worden.

Visuele controle
Bij het schoonmaken van de zonnepanelen word er altijd een visuele controle door ons verricht. Hierbij word op de volgende punten gecontroleerd:

•Beschadiging panelen
•Verschoven structuren
•Beschadiging backplates
•Losse klemmen
•Hot spots
•Losse kabels
•Losse kabelgoten
•Wateropstapeling in de buurt van de zonnepanelen.

Certificaat VCA-VOL
Al onze medewerkers zijn voorzien van een VOL-VCA-diploma. Hier tonen wij aan dat we kennis hebben over veiligheid, gezondheid en milieu en dat wij deze kennis kunnen toepassen. We kennen de wet- en regelgeving, kunnen gevaarlijke situaties en handelingen herkennen én weten vooral hoe deze worden voorkomen. Door het vca-vol diploma zijn wij volwaardig aanspreekpunt voor opdrachtgevers, management en medewerkers. Kortom: met onze VOL-VCA laten wij u zien dat we  weten wat er van ons verwacht wordt.

Efficiënt
Omdat elke zonnepark zijn specifieke aandachtspunten heeft, vraagt ook het schoonmaken van deze zonnepanelen zijn specifieke aandachtpunten en productkennis. Omdat het bij zonneparken veelal gaat om grotere aantallen zonnepanelen zal gezocht worden naar de meest efficiënte werkwijze. Dit advies zal ten goede komen van een hoger rendement uit de zonnepanelen.