opc_loader

10 / 10 van 151 reviews

Zonnepanelen laten reinigen?Er zijn veel mensen met de gedachte dat zonnepanelen op natuurlijke wijze door regenwater schoongespoeld worden waardoor extra onderhoud aan de panelen overbodig is. Inmiddels is er uit verschillende onderzoeken (o.a. TNO onderzoek) gebleken dat regenwater juist één van de grotere vervuilers is van uw zonnepanelen. Daarnaast kunnen bladeren, pollen en vogelpoep zich allemaal ophopen en de efficiëntie van het paneel verminderen. De onderste module van de collectorstructuur van de zonnepaneel is de eerste die wordt aangetast door ophopingen van algen en mos. Met name bladeren kunnen vanwege hun grootte een verstoring van de prestaties veroorzaken. Bij agrarische bedrijven vind extra vervuiling door stof, ammoniak, vocht, soja en andere bestanddelen uit veevoer plaats. Zowel op schuin als horizontaal geplaatste panelen ontstaat ten alle tijden vuil dat verwijderd moet worden. Dit kan oplopen tot een rendement verlies van wel 25%! Daarnaast word bij vervuiling de levensduur van uw zonnestroom installatie ook 10% korter. Om dit verlies te voorkomen is het belangrijk om de zonnepanelen minstens 1 keer per jaar professioneel te laten reinigen.

Service
Bij Solarfy helpen wij u snel en vakkundig. Ons team staat voor korte lijntjes, een persoonlijke benadering en betrouwbaarheid. Bovendien bestaat ons team uit professionele zonnepanelen reinigers met jarenlange ervaring die deskundig uw zonnepanelen reinigen. Het gebruik van onze moderne, slimme en efficiënte apparatuur zorgt voor een oplossing van de vervuiling op uw zonnepanelen.
Met de diensten van Solarfy bespaart u een hoop ongewenste kosten en overlast in de toekomst. Mocht u twijfelen over de noodzaak hiervan, belt of mailt u ons gerust voor een vrijblijvend advies en of voorstel.

Werkwijze
Er bestaan verschillende manier om zonnepanelen te reinigen. Solarfy heeft het behoud van ons milieu hoog in het vaandel staan en zal er dan ook alles aan doen zo min mogelijk te vervuilen. 

Osmosewater
Bij Solarfy zien wij in het reinigen met osmosewater dé oplossing voor vervuilende zonnepanelen. Het speciaal gefilterde osmose water is milieuvriendelijk. Osmosewater is door een speciaal filterproces volledig ontdaan van alle kalk en andere mineralen. (zoals bv, magnesiumzout). Wat er overblijft is puur water, welke perfect is geschikt voor de reiniging van zonnepanelen. Osmose water heeft verschillende kwaliteiten:

      •hoog oplossend vermogen van vuil en sterk reinigend effect.
      •geen inzet van chemie, dus bijzonder milieuvriendelijk.
      •behandelde oppervlakken blijven langer schoon.
      •verbindt zich direct met vuil, dat snel wordt weggespoeld.
      •zelfs in de zon vlekvrije en streeploze droging.

Omgevingsverontreiniging en/of productie verontreiniging.
Het reinigen met Osmosewater is prima wanneer er omgevingsverontreinigingen moeten worden verwijderd. Voor het verontreinigen van productie en of andere vervuiling op het paneel zal een andere methode gebruikt moeten worden om schoon te maken, of tenminste sterk moeten verminderen. Deze methode kennen wij bij Solarfy en voeren wij regelmatig uit. Deze methode geven wij als bedrijf niet prijs. Zie het als bedrijfsgeheim.

Reinigingsrobot
Solarfy beschikt over een aantal reinigingsrobots welke special zijn ontworpen voor het reinigen van Zonnepanelen op daken en zonneparken, die moeilijk toegankelijk zijn. De zeer efficiënte borstels, mobiliteit van de reinigingsrobots én het gebruiksgemak van onze verschillende robots zorgen ervoor dat er tijdens een dienst van 10 uur met minimale middelen 4500 panelen vlekkeloos worden gereinigd (Hierbij gaat wij van Solarfy ervan uit dat een zonnepaneel de afmeting heeft van 1,6 m2.) Dat is bijna 10 keer sneller dan handmatig reinigen met 75 procent minder water en consistent grondige resultaten. Dus zelf voor grotere installaties in de zwaarste vervuilingomstandigheden kunt u bij Solarfy terecht. Sinds begin 2020 beschikken wij ook over een reinigingsrobot voor zonnepanelen geschikt voor oost-west opstellingen.

Telewashsysteem
Ons unieke Telewash systeem zorgt ervoor dat er in de meeste gevallen vanaf de grond kan worden gereinigd. Speciaal ontworpen zachte borstels voor reiniging van zonnepanelen met de lange telescoop lans en de koppelbare onderdeken kan er tot op 20 meter hoogte worden gereinigd. Deze  combinatie van de mechanische borstel reiniging en het osmosewater zorgt voor de beste en meest veilige reiniging van uw kostbare zonnepanelen. Particulieren worden hierdoor ontzien van eventuele laders, rolsteigers, laders of hoogwerkers. Tuinen en gazons blijven zo in takt!
Wanneer het om bedrijven gaat en er bijvoorbeeld door de ongunstige plaatsing of om andere reden het wassen met de telescoop onmogelijk is, kunnen reinigingsrobots ingezet worden of er kan bijvoorbeeld een hoogwerker aan te pas komen. Er zal ten alle tijden een zo goed mogelijke oplossing worden gezocht om uw installatie te reinigen. 
Bij werken op hoogte staat veiligheid op de eerste plaats. Wij willen graag aan het einde van een dag zonnepanelen schoonmaken weer bij onze gezinnen thuis komen. Daarnaast is het voor de opdrachtgever ook fijn om er zeker van te zijn dat het schoonmaken van de zonnepanelen veilig en professioneel gebeurt.

Nazorg
Voor Solarfy is het vanzelfsprekend om na het reinigen eventueel achtergebleven resten in de werkomgeving te verwijderen. Niet alleen word de woning van onze opdrachtgever netjes achtergelaten, buurtgenoten welke overlast van ons hebben ervaren zullen wij ook altijd netjes achterlaten. Onze opdrachtgevers mogen een goede klantenservice verwachten. Wij zullen er alles aan doen om onze opdrachtgevers een positief gevoel te geven ten aanzien van ons geleverde dienst. Uiteraard kunt u op meerdere manieren contact met ons opnemen indien u vragen of opmerkingen heeft. Ook vinden we het fijn als u eventuele klachten bij ons aangeeft. In dat geval kunnen wij er iets aan doen. Wij behandelen iedere klacht erg serieus en ondernemen hierop actie. Wij doen ons uiterste beste om een plezierige en langdurige relatie met u aan te gaan waarbij u tevreden ben over onze diensten.

Actuele projecten
De Solarfy Groep doet veel. Heel Veel. Benieuwd wat wij allemaal kunnen? Hieronder een greep uit de projecten op het gebied van zonnepanelen reinigen waar we momenteel mee bezig zijn of hebben afgerond.

13 Artikelen